Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Χαίρε Φτώχεια




Το τι μας περιμένει δεν λέγετε.Όλα τα άλλα περί αναπτύξεως και απομείωσης του χρέους τα ακούω βερεσέ.Πέρασε και ο νόμος περί ιθαγένειας.Απέκτησε και η κυβέρνηση ένα φερέφωνο και  βάση ψηφοφόρων μέσω του ανοίγματος της Ε.Ρ.Τ. Ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς θα μοιάζουν παιδική χαρά.Υπάρχει τώρα πια μια διαφορά όμως.Δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος.

Ο μικρός (Αλέξης Τσίπρας) κατάφερε να τους εξαϋλώσει όλους και να παίζει μπάλα μόνος του. Τώρα δείχνει και το πραγματικό του πρόσωπο και θα καταφέρει όσα δεν κατάφεραν 70 χρόνια τα δεξιά κόμματα στην Ελλάδα. 

Να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει Αριστερά ποτέ ξανά στην Ελλάδα και να εξαφανίσει οτιδήποτε θυμίζει την μεταπολίτευση και τα κόμματα της. Το μόνο που μας μένει είναι κάποια ψήγματα πολιτικών οι οποίοι όμως "Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα ουδέν εστι." ( Ξενοφῶντος Ἀπομνημονεύματα, 3,1,7 ).

Τελειώσαμε οριστικά και αμετάκλητα. Το μόνο που μένει να μας σώσει πλέον είναι η άρνηση των εταίρων στα μετρά και η απαίτηση επιβολής περισσότερων.

ΧΑΙΡΕ ΦΤΩΧΕΙΑ

Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Στίχοι: Κώστας Τριπολίτης
Τραγούδι: Γιώργος Νταλάρας

Άκουσα τα λόγια της βροχής
ήσυχα βαριά προσεχτικά
πάνω στους τσίγκους

Στον καταυλισμό που αντηχεί
μελαγχολικά υπνωτικά
φέρνουν ιλίγγους

Χαίρε φτώχεια και φτώχεια της φωνής
και φτώχεια στις παράγκες χαίρετε!
εκ των πραγμάτων αφανείς παράγωγα της μηχανής
που έχει ανάγκη από τραγούδια με ανάγκες
χαίρετε!

Έφτασα στο τέλος των σκοπών
μίζερη στεγνή λογιστική
με fax και bonus

Ζώντας διαμέσου των σιωπών
δάκρυα με θλίψη αυθεντική
στους βλεννογόνους

Χαίρε φτώχεια και φτώχεια της φωνής
και φτώχεια στις παράγκες χαίρετε!
εκ των πραγμάτων αφανείς παράγωγα της μηχανής
που έχει ανάγκη από τραγούδια με ανάγκες
χαίρετε!






Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε απo τον φωτογράφο Δημήτρη Da Athens βλέπουμε μια γυναικά να κρατάει αιματοβαμμένη μια σημαία.Είναι η Πατρώα Γη που γέννησε την Ελλάδα. Είναι η Ελληνίδα Μαϊνάδα που στην συνέχεια συντμήθηκε σε Ελληνίδα Μάνα.

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΑΪΝΑΔΕΣ…

 Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, οι Μαινάδες ήταν νύμφες, συντρόφισσες και ακόλουθοι του θεού Διόνυσου, το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «έξαλλες». Η λέξη μαινάς (στον ενικό) εμφανίζεται στον Όμηρο ως συνώνυμο της λέξης «μανία». Πράγματι, το κυριότερο χαρακτηριστικό των Μαινάδων ήταν η εκστατική μανία, όπου συχνά εμπνευσμένες απ’ τον Διόνυσο και μέσω ενός συνδυασμού χορού και μέθης, έχαναν κάθε αυτοέλεγχο, φώναζαν και συμπεριφέρονταν ανεξέλεγκτα, υπερκινητικά και πέρα από κάθε λογική, βίαια.



The Longing

                   9 χρόνια κλείνει αυτό το ιστολόγιο και όταν το ξεκίνησα ήθελα να εκφράσω προσωπική αποτύπωση συναισθημάτων, παρουσιάσεις ...