Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Little Voice



Είναι η Jane Horrocks, από την τηλεοπτική σειρά του "Absolutely Fabulous" και την ταινία του Mike Leigh «Η ζωή είναι γλυκιά," και τίποτα δεν έχω δει σε αυτήν που να με είχε προετοιμάσει με κάθε τρόπο για την αποκάλυψη ότι αυτή είναι μια τραγουδίστρια.

Και δεν είναι μόνο μια τραγουδίστρια, αλλά ένας ιμπρεσιονιστής ο οποίος μπορεί να επιτελέσει τις φωνές των Τζούντι Γκάρλαντ, Shirley Bassey, η Μέριλιν Μονρόε και η Billie Holiday, μεταξύ άλλων.

Και δεν είναι μόνο ένας ιμπρεσιονιστής, αλλά μιμείται τόσο επιδέξια ώστε ούτε οι τίτλοι τέλους που σε ένα σημείο μας ενημέρωναν ότι η Horrocks τραγούδησε όλα τα δικά της τραγούδια στην ταινία δεν με έπειθε. Ο μιμητισμός της είναι τόσο ακριβείς ώστε θεωρούσα ότι πρέπει να είναι συγχρονισμό των χειλιών.



Χωρίς την Jane Horrocks με το απροσδόκητο ταλέντο του άστρου της η ταινία “Little Voice” θα ήταν αδιανόητη.

Η Laura Hoff, η οποία ζει σε ένα σπίτι της εργατικής τάξης στο Scarborough, είναι γνωστή ως LV που είναι το ακρωνύμιο της λέξης Little Voice που της το κόλησαν επειδή είναι ντροπαλή. Εκείνη φεύγει πραγματικότητα με το να μιμείται φωνές σαν την Edith Piaf, η Τζούντι Γκάρλαντ, η Shirley Bassey.Η αγάπη της για το τραγούδι είναι η μοναδική πηγή της δύναμης.

Το υπόλοιπο του σπιτιού διέπεται από τη μητέρα της, Μαρί (Brenda Blethyn, την υποψήφια του Oscar από το «Μυστικά και ψέματα»).Είναι μια ξεφωνημένη που ψωνίζει παλικάρια στις παμπ και τους πηγαίνει σπίτι.Η νέα της κατάκτηση είναι ο Ray Say (Μάικλ Κέιν), κάποτε υπήρξε promoter Λονδρέζικων κλαμπ αλλά πλέον μανατζάρει μόνο στριπτζηζούδες των βορείων προαστίων.

Μια νύχτα ο Ray ακούει το τραγούδι της Laura Hoff και συνειδητοποιεί ταυτόχρονα ότι έχει ανακαλύψει ένα εξαιρετικό ταλέντο. Αλλά η φωνή της Laura που έχει το χάρισμα να μιμείται τις φωνές μεγάλων αστέρων δεν αντικατοπτρίζεται από μια μεγάλη προσωπικότητα αλλά από μια ντροπαλή κοπέλα που μιλάει με μια τόσο μικρή φωνή που της έχει κολλήσει και το ψευδώνυμο της.


Ο Ray φέρνει στο σπίτι του φίλου του τον Κύριο Boo (Jim Broadbent), ιδιοκτήτης ενός τοπικού κλαμπ για οντισιόν στην “μικρή φωνή”.Δεν την καταφέρνει όμως να τραγουδήσει, αλλά αργότερα, ενώ στέκονται στο πεζοδρόμιο, την ακούνε να τραγουδάει το "Over The Rainbow,« και ο Κύριος Boo ξέρει ότι έπιασε το μεγάλο λαχείο επιτέλους.

Το σχέδιο του Ray είναι να δελεάσουν την  “μικρή φωνή” πάνω στη σκηνή για να τραγουδήσει και έτσι της λέει μια συγκινητική παραβολή για ένα μικρό Bluebird πουλί.Ταυτόχρονα υπάρχει και ένας τηλεφωνητής ο  ( Γιούαν Μακ Γκρέγκορ ) που είναι ερωτευμένος μαζί της.

Θα κερδίσει την αγάπη της ; Θα καταφέρουν να την κάνουν να τραγουδήσει;

"Little Voice”, σε σενάριο και σκηνοθεσία από τον Mark Herman (" Brassed Off") , φαίνεται να έχει όλα τα κομμάτια στη θέση τους για άλλη μια από εκείνες τις φανταστικές , κωμικές βρετανικές ταινίες.

Δραματική μουσική κομεντί του 1998 σε Σενάριο και Σκηνοθεσία του Mark Herman και με πρωταγωνιστές τους :

Jane Horrocks, Brenda Blethyn(Υποψήφια για όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου), Michael Caine, Ewan McGregor and Jim Broadbent.



The Longing

                   9 χρόνια κλείνει αυτό το ιστολόγιο και όταν το ξεκίνησα ήθελα να εκφράσω προσωπική αποτύπωση συναισθημάτων, παρουσιάσεις ...