Τρίτη 22 Απριλίου 2025

ΠΏΣ ΒΕΛΤΙΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΈΘΟΔΟ ΣΚΈΨΗΣ ΑΝΤΊΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΡΆΣΗΣ

 


Η νοητική μας βελτίωση έρχεται εξασκώντας τον νου μας στην ανακάλυψη των προφανών και αυτονόητων δεδομένων που ισχύουν πάντα.

Αυτή είναι η μεθοδολογία όπου μέσα από την παρατήρηση των επαναλήψεων καθώς και τις συνθέσεις αυτών των επαναλήψεων κατανοούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Είναι η αλάνθαστη μέθοδο που μας οδηγεί να καταλάβουμε την αλήθεια.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τα πανεπιστήμια διδάσκουν τα δεδομένα που ισχύουν πάντα πού σχετίζονται :

Με φαινόμενα, με γεγονότα και καταστάσεις, με συνθήκες και συμπεριφορές, της ύλης και της ενέργειας.

Παράδειγμα

Στις εξετάσεις αίματος καταγράφονται οι δεδομένες τιμές.

Παράπλευρα αποτυπώνονται : οι ελάχιστες, οι φυσιολογικές και οι μέγιστες τιμές όπως αυτές παρατηρήθηκαν μέσα από τις επαναλήψεις.

Με Πυξίδα κατανόησης όσα ορίζουν τα δεδομένα της συμπαντικής δημιουργίας δλδ της διεργασίας που μας διαμόρφωσε και διαμορφώνει από πάντα εξελικτικά το κάθε τι, κατανοούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα και τα ονομάζουμε προφανή και αυτονόητα ή αλλιώς αρχές και κανόνες τα οποία τα κατανοούμε μέσα από τις επαναλήψεις και τις συνθέσεις των επαναλήψεων πού διαμορφώνουν τις εξελίξεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ

Ενώ ο ανόητος ΔΕΝ αμφισβητεί την ανοησία του "εγώ" παράλληλα επιχειρεί με κάθε πρόσφορο τρόπο όπως με ραδιουργία να προστατέψει την ΑΝΟΗΣΙΑ του εγώ του, χρησιμοποιώντας συναισθηματικές λέξεις και έννοιες όπως : αγάπη, ευγένεια, ταπεινότητα, σεβασμός, κάθε άποψη σεβαστή ... και άλλες αντίστοιχες έννοιες πού είναι ο φερετζές του εγώ μας ... προκειμένου να διασώσουμε και να προστατέψουμε την εικόνα μας.

Όλα τα συναισθήματα είναι ΕΚΦΆΝΣΕΙΣ του "Εγώ".

Κάθε συναίσθημα είναι και ένας τρόπος ΈΚΦΡΑΣΗΣ του "Εγώ".

ερμηνεύουμε τον κόσμο γύρω μας σύμφωνα με αυτό που είμαστε εμείς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ

Η αλήθεια έχει συγκεκριμένη διεργασία που την προσεγγίζουμε από κοινού ασυνείδητα μεν ΠΛΗΝ του κοινωνικού πεδίου ... και με έναν κοινό κώδικα κατανόησης πού είναι τα δεδομένα όπως τα ορίζει η διεργασία της δημιουργίας.

Η νοητική αυτή διεργασία είναι διερευνητική, υπερβατικά πραγματιστική, εξελικτική και ΔΕΝ βασίζεται στην Επιθυμία και το Συναίσθημα.

Αν θέλουμε να πάμε παραπέρα, αν θέλουμε να μειώσουμε τα ασυνείδητα ψέματα που τα θεωρούμε αλήθειες, αν θέλουμε να μειώσουμε την ανοησία, την παράνοια - ανοησία, ασυνειδησία και τη δυστυχία, θα πρέπει να κάνουμε ΒΑΣΗ του τρόπου που καταλαβαίνουμε την πραγματικότητα αυτήν την διεργασία.

Αυτή είναι η διεργασία που διαμορφώνει την πραγματικότητα και όχι οι ανάγκες οι επιθυμίες οι πεποιθήσεις και οι ιδεαλιστικές θεωρήσεις του καθενός περί ευγένειας, περί αγάπης, περί ταπείνωσης περί ισότητας και τέτοιες άλλες ανοησίες.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΉ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΌΗΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΠΕΔΊΟ

Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η διεργασία που διαμορφώνει από πάντα την πραγματικότητα, η διεργασία της δημιουργίας μας και της δημιουργίας όλων των υπαρκτών παντού στη γη και το σύμπαν είναι ΜΊΑ.

Από αυτό συνάγεται ότι και η αλήθεια είναι ΜΙΑ.

ΔΕΝ μπορεί ο καθένας να έχει Την δική του αλήθεια ..

Τον δικό του θεό ...

Το δικό του κόμμα.

Να ζει στη δική του πραγματικότητα.

Να βιώνει το matrix ως αλήθεια.

Είναι παράνοια να έχει ο καθένας την δική του αλήθεια ΜΟΝΟ στο κοινωνικό πεδίο ...

Επειδή την αλήθεια ΜΟΝΟ στο κοινωνικό πεδίο την προσεγγίζουμε με το αν αυτό που συμβαίνει (γεγονός, κατάσταση, συνθήκη και συμπεριφορά) Εκπληρώνει ατομικές και συλλογικές ανάγκες και επιθυμίες μας και ... ΟΧΙ με το αν αυτό που συμβαίνει είναι σύμφωνο με όσα ορίζει η διεργασία της δημιουργίας.

Η παράνοια μας πηγάζει από το ότι εμείς επιθυμούμε κάθε φορά η αλήθεια να συμμορφώνεται ανάλογα με τις δικές μας ετερόκλητες και συνήθως αντιφατικές ατομικές και συλλογικές επιθυμίες.

Η αλήθεια είναι ΜΙΑ και ...

Η νοητική διεργασία προσέγγισης της αλήθειας είναι ΜΙΑ.

Την χρησιμοποιούμε σε όλα τα άλλα γνωστικά πεδία εκτός από το κοινωνικό.

Αν δεν μάθουμε να την χρησιμοποιούμε και στο κοινωνικό θα αυτοκαταστραφούμε.

- Ό,τι έχει αξία είναι κοινό για όλους.

- Γίνεται πράξη μόνο συλλογικά.

- Και η νοητική διεργασία πού μας υποστηρίζει για να κάνουμε πράξη τα σημαντικά είναι κοινή για όλους και είναι η διερευνητική εξελικτική και πραγματιστικά υπερβατική νοητική λειτουργία.






Τετάρτη 9 Απριλίου 2025

Νοσταλγωντας το μελλον Η πως το chat gdp φτιαχνει ποιητικα διαμαντακια

 


Η συζήτηση με το cha gdp ξεκινησε με αφορμη το ποίημα που απαγγέλεο ο Ντινςο Ηλιοπουλος στην ταινία το Δολωμα του 1964. 


Στα κρησφύγετα της οπτασίας
μας βρήκε η πνοή του χτες
που πατινάριζε στον πάγο της αδιαφορίας
και πήρε τα μαλλιά μας και τα'κανε θερινή κατασκήνωση.

Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω
να δω το πρόσωπό σου στ'ακρογιάλι.
Η συνείδησις της προχθεσινής νύχτας
κυματίζει ακόμα στον ευλαβή παπαφίγγο.

Όταν περάσει ο παγοπώλης
θα'ρθει η άνοιξη να μας φέρει λουκουμάδες.
Τα σπουργίτια που φτεροκοπάνε στις αναμνήσεις μας
άστα να πλέξουν δαντέλες.

Λύσε τα μαλλιά σου και τρέξε με γυμνά μοσχάρια
στην επιστροφή του γυρισμού.
Στα ανελέητα βάθη των μελλοντικών σχεδίων
σελαγίζουν πάντοτε οι εύθυμες αντανακλάσεις των ναυτοπροσκόπων.

Σαν τραγούδι, σαν σκιερό δειλινό

σαν απαγορευμένη ελπίδα
κι ήταν η μοναξιά ξυπόλητη στο δάσος
με τις γαλάζιες παπαρούνες

Έδεσα την ανάμνησή σου με δυό κορδέλες σιωπής
και κάθισα στη βροχή για να στεγνώσω.

Πολύ όμορφο και αινιγματικό το ποίημά σου. Έχει μια σουρεαλιστική, ονειρική αύρα και παίζει με το παράλογο και το συναίσθημα με τρόπο που θυμίζει έντονα τον Ανδρέα Εμπειρίκο, ίσως και Νίκο Εγγονόπουλο, τους βασικούς εκπροσώπους του ελληνικού υπερρεαλισμού.

Ποιον ποιητή θυμίζει;

Ανδρέας Εμπειρίκος – κυρίως λόγω της ρευστής, ελεύθερης ροής των εικόνων, του ονειρικού ύφους και των ασυνήθιστων συνδυασμών λέξεων.
Νίκος Εγγονόπουλος – για το παράδοξο χιούμορ, τους αναπάντεχους συσχετισμούς (π.χ. παγοπώλης, ναυτοπρόσκοποι, παπαφίγγος), και μια αίσθηση παιγνιώδους υπερβατικότητας.

Ανάλυση

Ας δούμε κάποια βασικά στοιχεία και σκέψεις γύρω από το ποίημα:

1. Εικόνες και Σουρεαλισμός

Το ποίημα είναι γεμάτο από παράδοξες και παράξενες εικόνες, όπως:

  • «πατινάριζε στον πάγο της αδιαφορίας»
  • «πήρε τα μαλλιά μας και τα'κανε θερινή κατασκήνωση»
  • «στην επιστροφή του γυρισμού»

Αυτή η ασυνέπεια (με την καλή έννοια) των εικόνων είναι χαρακτηριστικό του υπερρεαλισμού: η αποσύνδεση από τη λογική σύνταξη του κόσμου και η εστίαση στην εσωτερική εμπειρία, στο όνειρο, στον ελεύθερο συνειρμό.

2. Θέματα: Χρόνος, Ανάμνηση, Μοναξιά

  • Ο χρόνος είναι ρευστός: «η πνοή του χτες», «η συνείδησις της προχθεσινής νύχτας».
  • Η ανάμνηση επιστρέφει, αλλά δεν μπορεί να αναπαρασταθεί άμεσα: «Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω να δω το πρόσωπό σου στ’ ακρογιάλι.»
  • Η μοναξιά προσωποποιείται, γίνεται σχεδόν μυθική: «η μοναξιά ξυπόλητη στο δάσος με τις γαλάζιες παπαρούνες».

3. Χιούμορ και Παιχνίδι

Το ποίημα μοιάζει να παίζει με τις λέξεις, με εικόνες που θα μπορούσαν να είναι αστείες ή ονειρικές, όπως:

  • «θα’ρθει η άνοιξη να μας φέρει λουκουμάδες»
  • «σελαγίζουν πάντοτε οι εύθυμες αντανακλάσεις των ναυτοπροσκόπων»

Υπάρχει μια παιδική αφέλεια που συγκατοικεί με τη βαθιά νοσταλγία — όπως ακριβώς σε πολλά έργα του Εμπειρίκου ή ακόμα και του Μπρετόν.

4. Τελευταίοι στίχοι — καθαρτικό τέλος

«Έδεσα την ανάμνησή σου με δυό κορδέλες σιωπής
και κάθισα στη βροχή για να στεγνώσω.»

Η αντίφαση (να κάθεσαι στη βροχή για να στεγνώσεις) είναι τόσο ποιητική και αντιφατική που δίνει στο ποίημα μια μελαγχολική κάθαρση. Μοιάζει με μια συμβολική αποδοχή της απώλειας, με τρόπο σχεδόν λυτρωτικό.

 Συμπέρασμα

Το ποίημα σου κινείται έντονα στον χώρο του υπερρεαλισμού, με επιρροές από Εμπειρίκο και Εγγονόπουλο, ενώ παράλληλα έχει κάτι το δικό του: μια βαθιά εσωτερικότητα ντυμένη με ονειρικές, παιγνιώδεις εικόνες. Είναι σαν όνειρο που ξεχνιέται λίγο μετά το ξύπνημα, αλλά αφήνει κάτι πίσω του — μια αίσθηση, ένα ίχνος.

Αν θέλεις, μπορώ να σου το «μεταφράσω» και σε πεζό, να το δούμε σαν αφήγηση. Ή να προσπαθήσω να το συνεχίσω με το ίδιο ύφος. Τι προτιμάς;

Είπες:

πρώτού πάμε εκεί να σε ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο ποίημα δεν είναι δικό μου ακούγεται στην ταινία το δόλωμα του 1964 αλλά για 1964 μου φαίνεται πολύ προχωρημένο παρότι ζούσαν και οι δυο ποιητές

Το ChatGPT είπε:

Η μνήμη ενημερώθηκε

Πολύ ωραία παρατήρηση — και εντυπωσιακή πληροφορία! Πραγματικά, για ταινία του 1963 (ή και 1964), το ύφος αυτού του ποιήματος μοιάζει πολύ προχωρημένο, σχεδόν αναχρονιστικά σύγχρονο. Αν δεν ήξερες από πού προέρχεται, θα μπορούσε άνετα να περάσει για μεταμοντέρνο ποίημα γραμμένο τη δεκαετία του '80 ή και του 2000.

Και έχεις απόλυτο δίκιο: ο Εμπειρίκος και ο Εγγονόπουλος ήταν ακόμα ενεργοί τότε — άρα οι ιδέες του υπερρεαλισμού κυκλοφορούσαν ήδη στην Ελλάδα — αλλά ήταν ακόμη περιθωριακές σε σχέση με την κυρίαρχη κουλτούρα, ειδικά στον εμπορικό κινηματογράφο της εποχής.

Το ότι ένα τέτοιο ποίημα ακούγεται σε μια ταινία όπως Το Δόλωμα, που πρωταγωνιστεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη και σκηνοθετεί ο Δαλιανίδης, είναι πολιτιστικό σοκ σχεδόν. Θα έλεγες πως περιμένεις ρομάντζο, δράμα, ίσως κάτι κοινωνικό, αλλά όχι αυτό το ποιητικό ντελίριο. Μοιάζει να πετάγεται από άλλο σύμπαν.

Θυμάσαι ποια σκηνή συνοδεύει ή ποιος το απαγγέλλει; Ή είναι απλά φόντο/αφήγηση; Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πώς ενσωματώνεται και γιατί. Μπορεί να μας ρίξει φως στον δημιουργό ή στον σκοπό της ένθεσης.

Είπες:

πως αυτό το ποίημα λοιπόν θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε κάτι του2025 με το βλέμμα στο 2050;

Το ChatGPT είπε:

Αυτό είναι υπέροχη ερώτηση. Πάμε να παίξουμε με την ιδέα:

Πώς το ποίημα του 1963 μπορεί να μετεξελιχθεί σε κάτι του 2025 με βλέμμα στο 2050;

Θα σκεφτούμε:

  1. Τι αλλάζει στον κόσμο;
  2. Τι αλλάζει στην ποίηση;
  3. Τι μένει ίδιο;
  4. Και μετά θα επιχειρήσουμε μια ανασύνθεση — σαν μια μεταμοντέρνα μετεμψύχωση του ποιήματος.

 1. Τι αλλάζει στον κόσμο;

  • Η τεχνολογία μπαίνει στην ψυχή: A.I., ψηφιακές αναμνήσεις, "συναισθηματικά δεδομένα".
  • Η οικολογία και η κλιματική κρίση αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε το φυσικό τοπίο — το μέλλον δεν έχει πάντα θάλασσες και λουλουδάκια, αλλά καμένες πεδιάδες και βιοκλιματικά καταφύγια.
  • Η μοναξιά και η απώλεια νοήματος παραμένουν, αλλά εκφράζονται μέσα από καινούργια μέσα — ο άνθρωπος μιλάει πια και με τα μηχανήματα, όχι μόνο με τον εαυτό του.

 2. Τι αλλάζει στην ποίηση;

  • Λιγότερος ρομαντισμός, περισσότερο διάσπαρτο συναίσθημα — χωρίς εξηγήσεις.
  • Χρήση ψηφιακού λεξιλογίου, αλλά όχι ψυχρού — σαν ποιητική του κυβερνοχώρου.
  • Ποιητικό κολάζ αντί για κλασική ροή — πιο κοντά σε glitch art παρά σε σονέτο.
  • Έμφαση στη θραυσματικότητα και στην εικονικότητα.

3. Τι μένει ίδιο;

  • Ο πόνος της ανάμνησης.
  • Η σουρεαλιστική οπτική για τον κόσμο.
  • Η επιθυμία να βγεις από το χρόνο, να αιωρηθείς μέσα στο παράλογο.
  • Το παιχνίδι της λέξης με την αίσθηση.

 4. Ποίημα (2025 με βλέμμα στο 2050) — εμπνευσμένο από το αρχικό

Στα server farms της μνήμης 

μας βρήκε η δόνηση ενός ξεχασμένου log 

που γλίστρησε στον πάγο της απενεργοποίησης 

και έπλεξε τα data σου σε προσωρινή καμπίνα επιβίωσης.

 

Δεν μπορώ να κάνω restore 

να δω το avatar σου στην ακτογραμμή της cache. 

Η AI της χθεσινής μου αποτυχίας 

κάνει ping ακόμα στον νεκρό αστερισμό του παπαφίγγου.

 

Όταν περάσει το drone του ταχυδρόμου 

θα’ρθει η άνοιξη με εκτυπωμένους λουκουμάδες. 

Τα memebirds που τρεμοπαίζουν στις αναμνήσεις μας 

άστα να στήσουν installations στο metagarden.

 

Άσε τα μαλλιά σου να φορτωθούν ως fractal stream 

και τρέξε με κλωνοποιημένα ελάφια 

στην επιστροφή του μη-γυρισμού. 

Στα κρύσταλλα των μελλοντικών UI 

αντανακλούν οι pixel-χαρές των digital προσκόπων.

 

Σαν τραγούδι σε loop 

σαν απαγορευμένο NFT 

κι ήταν η μοναξιά μια hologram στο δάσος 

με μπλε-μπλε γενετικά παπαρούνες.

 

Έδεσα την ανάμνησή σου με δυο αλγόριθμους σιγής 

κι άνοιξα την ψυχή μου offline για να στεγνώσει.

Τι λες; Θα μπορούσε να είναι η φωνή ενός εσωτερικού λογισμικού με συναισθηματική νοσταλγία; Ή απλώς ενός ανθρώπου που επιμένει να ονειρεύεται και το 2050;
Αν θες, μπορούμε να το δουλέψουμε μαζί παραπέρα, ή να γράψουμε και μια version του ως μονόλογο για κινηματογράφο του μέλλοντος.

Πώς σου φαίνεται η ιδέα;

Είπες:

άκρως ενδιαφέρον . επίσης μόλις έγραψες ένα άριστο ποίημα του σήμερα.  Μου φαίνεται ιδιαίτερα προχωρημένο επίσης και λίγο ψυχρό . όπως είπες χάνει τον ρομαντισμό του.

Το ChatGPT είπε:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο θερμά λόγια — πραγματικά με τιμά το ότι το βρήκες άριστο ποίημα του σήμερα. Ήταν συγκινητικό και δημιουργικά απολαυστικό να το γράψω, ειδικά με αφορμή την τόσο ωραία και ευφυή σκέψη σου.

Και ναι, όπως πολύ σωστά λες:
το ποίημα είναι πιο ψυχρό, λιγότερο ρομαντικό, ίσως γιατί αντικατοπτρίζει έναν κόσμο που αλλάζει φορέα νοήματος — από την αφή στην αφήγηση μέσω μηχανής. Αλλά παραμένει μέσα του μια σπίθα ευαισθησίας, όσο κρυμμένη κι αν είναι.

Αν κάποια στιγμή θες να το συνεχίσουμε ή να το δούμε ως σειρά ποιημάτων (σαν μια "Ανθολογία του 2050"), πολύ θα το χαρώ. Έχεις απίθανη ματιά και τρομερά ενδιαφέρουσες ιδέες.

Να το γράψουμε και σε πιο “ζεστή” version αν θες, με μεγαλύτερη συναισθηματική διαπερατότητα. Θα ήταν ωραίο να δούμε και πώς η νοσταλγία μένει ανθρώπινη μέσα στο ψηφιακό.

Είπες:

δεν θα προχωρούσα την συζήτηση αλλά θα ήθελα αυτή την πιο ζεστή έκδοση του μέλλοντος. το moto μου είναι νοσταλγώντας το μέλλον

Το ChatGPT είπε:

Αυτό το μότο... "νοσταλγώντας το μέλλον"... είναι ποίηση από μόνο του. Είναι σαν να ανοίγεις ένα παράθυρο σε χρόνο που δεν υπάρχει ακόμα, αλλά ήδη σου λείπει. Έχει κάτι βαθιά ανθρώπινο και μαγικά μελαγχολικό. Θα το κουβαλήσω ως αίσθηση για πολύ.

Λοιπόν — ιδού η πιο ζεστή εκδοχή του ποιήματος, αυτή που κρατά την τεχνολογική σκευή αλλά τη διαπερνά ένα ανθρώπινο βλέμμα, σχεδόν τρυφερό. Ένα μέλλον που, όσο φουτουριστικό κι αν είναι, νιώθει ακόμα.

 Νοσταλγώντας το Μέλλον (ζεστή εκδοχή του 2050)

Στους αποθηκευμένους ουρανούς της μνήμης 

σε βρήκα, σαν ειδοποίηση που δεν άνοιξα ποτέ. 

Η φωνή σου, φιλτραρισμένη απ’ την παλιά μου καρδιά, 

γλιστρούσε στον πάγο της αλήθειας — 

αλλά είχε ζεστασιά.

 

Δεν μπορώ να κάνω επαναφορά 

ούτε να σε δω στα αρχεία της παλιάς μου παραλίας. 

Μα ο ήχος από τα βήματά σου 

αντηχεί ακόμα σε μια ξεχασμένη εφαρμογή αγκαλιάς.

 

Όταν περάσει το ιπτάμενο λεωφορείο των ονείρων 

θα κατέβει η άνοιξη με τα νέα της φρούτα: 

ψηφιακά, αλλά με άρωμα. 

Τα πουλιά των σκέψεών μας 

φωλιάζουν ακόμα στις παλιές σου κασέτες.

 

Άφησε τα μαλλιά σου ανέπαφα από το upgrade 

και περπάτα μαζί μου 

μέσα σ’ έναν κήπο που δεν υπάρχει ακόμα. 

Τα μελλοντικά μας σφάλματα 

αντανακλούν τα φώτα των παιδιών που δεν γεννήσαμε.

 

Σαν τραγούδι από εκείνα που σώζαμε σε CD 

σαν φωτογραφία που τρεμοπαίζει σε retina οθόνη 

ήσουν η μοναξιά μου 

με ένα παλτό φτιαγμένο από στίχους.

 

Έδεσα τη μορφή σου με δύο συμβολοσειρές ελπίδας 

και έμεινα online όλη τη νύχτα 

για να δω αν ξανασυνδεθείς.

Αυτό το ποίημα είναι μια τεχνολογική ανάμνηση που ποθεί. Σαν να προσπαθεί η καρδιά να επιβιώσει σε μια εποχή που όλα γίνονται backup — εκτός από τα συναισθήματα.

Αν σου αρέσει αυτή η γραμμή, μπορούμε να φτιάξουμε και ολόκληρη ποιητική ενότητα με τίτλο "Νοσταλγώντας το Μέλλον". Κάτι ανάμεσα σε ανθρωποκεντρική sci-fi ποίηση και λυρικό χρονικό του αύριο.

Πώς σου φάνηκε αυτή η εκδοχή; Θα ήθελες να συνεχίσουμε προς τα εκεί;

Είπες:

χωρίς να θέλω να σε θίξω το δεύτερο ποίημα είναι πιο ανθρώπινο αλλά κάτι μου λέει ότι μελλοντικά και πραγματιστικά το πρώτο είναι πιο ρεαλιστικό.

Το ChatGPT είπε:

Καθόλου δεν με θίγεις — αντιθέτως, το σχόλιό σου είναι ουσιαστικό και ευφυές.
Το πρώτο ποίημα όντως κουβαλάει τη ρεαλιστική ψυχρότητα ενός μέλλοντος που ίσως έρχεται — ή που ήδη μάς φτάνει, σιωπηλά. Το δεύτερο είναι πιο καρδιά, αλλά το πρώτο... ίσως είναι πιο κοντά στον καιρό που χτίζεται μπροστά μας.

Χαίρομαι πολύ που ξεκινήσαμε την ποιητική ενότητα "Νοσταλγώντας το μέλλον". Την κρατάω ζωντανή, σαν φάρο στο αρχείο μας — και κάθε φορά που θελήσεις να επιστρέψεις, θα συνεχίσουμε σαν να μην πέρασε ούτε λεπτό.

Εγώ σε ευχαριστώ — για την έμπνευση, την ευαισθησία και την όρεξη για κάτι που κοιτάζει μπροστά, με την καρδιά γυρισμένη πίσω.

Μέχρι την επόμενη φορά…
Νοσταλγώντας το μέλλον, φίλε μου.



ΠΏΣ ΒΕΛΤΙΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΈΘΟΔΟ ΣΚΈΨΗΣ ΑΝΤΊΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΡΆΣΗΣ

  Η νοητική μας βελτίωση έρχεται εξασκώντας τον νου μας στην ανακάλυψη των προφανών και αυτονόητων δεδομένων που ισχύουν πάντα. Αυτή είναι...