Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ = Μύλος 88,5



Όσοι είστε από Θεσσαλονίκη και είστε μίας κάποιας ηλικίας αποκλείεται να μην γνωρίζετε το ραδιόφωνο του 88,5.Ο μύλος (όπως αλλιώς τον λέγαμε) ούτος ή άλλως όλο τον χρόνο έπαιζε μουσικές όπως Chill Out-Downtempo-Melodic Pop-Rock-Trip Hop-Lounge-New Bossa-Nu-jazz και άλλα πρωτοποριακά για την εποχή του είδη μουσικής.Την Μεγάλη Παρασκευή όμως έδινε ρέστα και έπαιζε μακράν την καλύτερη μουσική της πόλης κάτι που μετέπειτα μόνο για τα πρώτα 2-3 χρόνια κατάφερε να πλησιάσει ο Κομνηνός με το Off-radio και στα σημερινά χρόνια έμεινε μόνο Republic να θυμίζει κάτι αμυδρά από εκείνες τις ημέρες.

Για την ιστορία, ο Μύλος πρωτοβγήκε στα ερτζιανά το Φλεβάρη του 1990, ακολουθώντας την άνοιξη των ερτζιανών της πόλης. 88μισό το όνομα του σταθμού, αγαπήθηκε από πολύ κόσμο και μεσουράνησε, στο είδος του, για περίπου μια δεκαετία. Απειλήθηκε από τη διαδικασία αδειοδότησης του 2001 , ωστόσο η πραγματική παρακμή προήλθε εκ των έσω, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη διοίκηση του σταθμού και τη συνεργασία των συντελεστών του. Τα τελευταία χρόνια λειτούργησε σαν απλώς ένα μουσικό ραδιόφωνο και παρά την προσπάθεια αναβίωσης αναγκάστηκε να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του με το σφράγισμα της κεραίας του από το Δήμο Χορτιάτη τον Απρίλη του 2010. Αυτά τα χρόνια, τόσο η ιδιοκτησία του Μύλου όσο και του 88μισό πρέπει να πέρασαν από διάφορα στάδια και δεν αποκλείεται να κατέληξαν σε τελείως διαφορετικούς δρόμους. 







Υπάρχουν και κάποιες λίστες στο youtube.Αν γράψετε 88,5 μύλος θα σας βγάλει 


καθίστε και ακούστε και αναπολήστε οι παλιοί και μάθετε οι νέοι .....





The Longing

                   9 χρόνια κλείνει αυτό το ιστολόγιο και όταν το ξεκίνησα ήθελα να εκφράσω προσωπική αποτύπωση συναισθημάτων, παρουσιάσεις ...