Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πάνος Γεραμάνης: Ο μεγάλος απών των ερτζιανών



Ο δημοσιογράφος και μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Πάνος Γεραμάνης (1945 - 2005) γεννήθηκε στο Βασιλικό Χαλκίδας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία.

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Πάνος Γεραμάνης (1945 - 2005) γεννήθηκε στο Βασιλικό Χαλκίδας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Οι δύο αγάπες του ήταν το λαϊκό τραγούδι και το ποδόσφαιρο. Από δεκαπέντε χρονών κατέβαινε τις Κυριακές με νταλίκες ή με όποιο άλλα μέσο εύρισκε για να παρακολουθήσει την ομάδα του.

Στη δουλειά του, οι λαϊκοί τραγουδιστές είχαν γίνει οι καλύτεροί του φίλοι. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά (Φως, Σούπερ Σπορ, Απογευματινή, Εθνος κ.ά.). Από το 1986 εργαζόταν στα Νέα. Το μεγάλο του πάθος ήταν το λαϊκό τραγούδι στο ραδιόφωνο. Το 1989 έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στον «902 - Αριστερά στα FM» με τις εκπομπές «Μικρόφωνο στο τραγούδι» και «Για τους ανθρώπους της νύχτας» και από το Μάρτιο του 1990 μεταπήδησε στην ΕΡΑ, όπου για δέκα χρόνια περίπου τους "Άσσους των Γηπέδων" στην ΕΡΑ-Σπόρ. 

 Για δεκαέξι χρόνια παρουσίαζε τους «Λαϊκούς Βάρδους» στο δεύτερο Προγραμμα.

Έσβησε σε γόνιμη και ώριμη στιγμή, στα 59 του μόλις χρόνια, έχοντας ακόμη να προσφέρει πολλά και σπουδαία. Θυμάμαι τα λόγια του, ότι «ένας χρόνος μόνο μένει για τη σύνταξη και έχουμε να κάνουμε πράγματα», τις ευχές του για το Πάσχα που ερχόταν, τότε, και τα καλά του λόγια που μου διεμήνυσε λίγες μέρες «Πριν Το Τέλος» (όπως και ο τίτλος της βιογραφία του Βαγγέλη Περπινιάδη που έγραψα κι εκείνος προλόγισε) μέσω του Λευτέρη Χαψιάδη.


                                         
Μεγάλος φίλος του κατά την πάροδο αυτών των ετών έγινε ο Στέλιος Καζαντζίδης.Αποσπασμά από εκπομπή



Ο Γεραμάνης λειτούργησε ως μέτρο και αντίβαρο, σε μια περίοδο που αντίστοιχες σταθερές βρίσκονταν παροπλισμένες, λησμονημένες, φιμωμένες, αμήχανες. 
Ο Πάνος Γεραμάνης κάθε μέρα που περνάει το κενό που άφησε και οι επιπτώσεις του γίνονται ολοένα και πιο αισθητές.
Οι ραδιοφωνικές εκπομπές του, τα κείμενα και η προσωπικότητά του ήταν κάποιοι από τους λόγους που με ώθησαν να τον ακούω.



Άνθρωπος ζηλευτός, κιμπάρης, καθάριος, ξάστερος, μελένιος και παθιασμένος με τις αγάπες του: τραγούδι και ποδόσφαιρο· αλλά και την ίδια τη ζωή, τους φίλους, τη σύζυγό, τους δικούς του ανθρώπους. Αφοσιωμένος στα πιστεύω του, αγωνιστής και μαχητής για μια καινούργια κοινωνία, ένα καλύτερο αύριο.

Ο Γεραμάνης λάτρεψε τους ήρωές του και, παράλληλα, με τις γνώσεις και την έντιμη στάση του κέρδισε το προνόμιο να λατρευτεί με τη σειρά του από αυτούς, καθώς και από τους πολυπληθείς ακροατές και αναγνώστες του. Τιμή που λίγοι ομότεχνοί του γεύτηκαν στο διάβα τους.


Ο ιστορικός Βασίλης Καρδάσης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο βιβλίο «Πάνος Γεραμάνης - Σε δρόμους λαϊκούς», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άγκυρα, σκιαγραφεί την προσωπικότητα, την πορεία και δράση του δημοσιογράφου και ερευνητή. Με απλές αλλά μεστές γραμμές, ξετυλίγονται τα καθοριστικά παιδικά του χρόνια στο Βασιλικό Χαλκίδας, οι πρώτες δημοσιογραφικές επιτυχίες στο «Φως Των Σπορ», η συνέπειά του στις ιδέες της Αριστεράς ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, η αναγνώριση και καταξίωση. Όλα αυτά πλημμυρισμένα από μουσικές, τραγούδια, ιαχές, φάσεις, γκολ, γήπεδα, ταβέρνες, παρέες, αγώνες, διεκδικήσεις. Πανταχού παρών ο Καζαντζίδης, αλλά και η Πόλυ Πάνου, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Πέτρος Αναγνωστάκης, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Στράτος Διονυσίου, ο Γιάννης Σταματίου -ο περίφημος Σπόρος-, ο Γιάννης Καραμπεσίνης, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, και την ίδια ώρα ο Ανδρέας Μουράτης, ο Μπάμπης Κοτρίδης, ο Ηλίας Ρωδίδης, ο Μπέμπης, ο Ηλίας Υφαντής, ο Νίκος Σιδέρης, τ’ αστέρια του Ολυμπιακού και της Εθνικής, και φυσικά ο Ολυμπιακός Χαλκίδας και ο Λήλας Βασιλικού.


Η έκδοση συνοδεύεται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό (ανάγλυφα αποσπάσματα του οποίου παρουσιάζουμε) και cd με αυτοβιογραφική συνέντευξη του Πάνου Γεραμάνη στην Έφη Μεταλλινού, η οποία μεταδόθηκε τον Ιούνη του 2003 στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε συνδυασμό με αγαπημένα του τραγούδια, που αποδεικνύουν την πολυποίκιλη γκάμα και το εύρος των ακουσμάτων του.




Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του δημοσιογράφου, ραδιοφωνικού παραγωγού και μελετητή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού Πάνου Γεραμάνη, που έφυγε από τη ζωή στις 30 Απριλίου 2005, ψηφιοποίησε την εκπομπή "ΔΡΟΜΟΙ", παραγωγής 2002, που παρουσιάζει ο Άρης Σκιαδόπουλος.

Πηγές:



Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

6 Παιδικές σταυρώσεις για τις οποίες όλοι σιωπούν




Μια εκπληκτική φωτογραφία για ένα τρομερό κοινωνικό φαινόμενο.

Η πρώτη εικόνα που αναφέρεται στα φαινόμενα παιδεραστίας στο Βατικανό.

Η δεύτερη εικόνα αναφέρεται στη σεξουαλικό τουρισμό με θύματα μικρά παιδιά στην Ταϊλάνδη.

Η τρίτη εικόνα αναφέρεται στον πόλεμο στη Συρία.

Η τέταρτη εικόνα αναφέρεται στην εμπορία οργάνων στη μαύρη αγορά, όπου τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά φτωχών χωρών.

Η πέμπτη εικόνα αναφέρεται στο δικαίωμα της ελεύθερης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Η έκτη εικόνα αναφέρεται στην παχυσαρκία, κατηγορώντας τις μεγάλες εταιρείες fast food.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Τυφλόμυγα.Δες το ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ!



Το Θέατρο του 'Αλλοτε ξαναχτυπά και μετά τον επιτυχημένο "Κάτω Κόσμο" παρουσιάζει την πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι για 6 μόνο παραστάσεις στο Black Box.

Όταν ολόκληρο το ανθρώπινο είδος έχει αποτύχει,
μόνο μια λύση υπάρχει.
Η αυτοκαταστροφή του.
Σκοτάδι.Το απόλυτο.3 ηθοποιοί.Ο Αδάμ.Η Εύα.Ο Θεός.

‘Ένα δεύτερο μήλο ωρίμασε και έπεσε.
Η ανθρωπότητα ξανά από την αρχή της.
Η ανθρωπότητα ξανά στο τέλος της.
Το φως που δεν έρχεται.
Το φως που δεν πλημμυρίζει τίποτα πια.
Το φως που δεν μας αξίζει.
Ένας τόπος αλλού. Ένας τόπος εδώ. Στο τότε και στο τώρα.
Στο αύριο.

Και κάπου εκεί μέσα, οι πρώτοι και οι τελευταίοι ‘Ανθρωποι του σκοταδιού σέρνονται στο χώμα. Αναπνέουν, νιώθουν, πονούν, πεθαίνουν και σκοτώνουν για να ξαναγεννηθούν στην πρώτη λάμψη του πρώτου φωτός.

Αν ήρθες, θα μείνεις.
Και η φαντασία σου θα γίνει ο εχθρός σου.
Θα προσπαθήσεις να μην ακούσεις αλλά θα ακούσεις.
Θα προσπαθήσεις να μη νιώσεις αλλά θα νιώσεις.
Θα προσπαθήσεις να μη κοιτάξεις αλλά στο τέλος θα δεις.
Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι θα δεις το πρόσωπο σου.
Θα δεις εσένα.
Και θα είσαι ανελέητος.

Κείμενο: Μαρία Ράπτη
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου
Παίζουν: Ευρώπη Αργυροπούλου Δημήτρης Βασιλειάδης, Βαρβάρα Δουμανίδου

Τεχνικός σκηνής: Γιώργος Μπουφίδης - Κατασκευή μάσκας: Δημήτρης Βασιλειάδης - Κίνηση: Δημήτρης Βασιλειάδης - Κατασκευή κοστουμιών: Δεσποινα Γωνιάδου-Πετρουλάκη - Φωτογραφίες: Τόμης Βρακάς - Δημιουργία promo teaser : Τόμης Βρακάς – Κώστας Βρακάς

Στο Θέατρο BlackBox Βας. ‘Ολγας 65 και Φλέμινγκ 2 Θεσσαλονίκη.
Παρασκευή, Σάββατο 6,7, 13,14 και 20,21 Μαΐου στις 23:30.
Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά.

τηλέφωνο:231 082 9254
Τιμή εισιτηρίου: κανονικό 10 ευρώ φοιτητικό – ανέργων 8 ευρώ



Η τολμηρή «Τυφλόμυγα» η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι έρχετε για 6 μόνο παραστάσεις στο Black Box.Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι της Βαρβάρας Δουμανίδου, ενώ το κείμενο υπογράφει η Μαρία Ράπτη. Ερμηνεύουν οι Ευρώπη Αργυροπούλου, Δημήτρης Βασιλειάδης και Βαρβάρα Δουμανίδου.

Η παράσταση εξελίσσεται στο απόλυτο σκοτάδι και η διαδικασία μιας στοιχειώδους θέασης είναι πλέον παρελθόν. Η υπόθεση /κείμενο που ακούγεται, αφορά την καταγωγή και την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους- μέσα στο σκότος και το έρεβος- άνευ της χάρης του φωτός και με ένα περίσσευμα χαοτικής επαναληπτικότητας και συνεχόμενης κατρακύλας στις γνωστές επιθυμίες και στους φόβους μας.Ξεχάστε ότι γνωρίζατε για την θεατρική συμβατικότητα καιμυηθείτε σε μια σκοτεινή performance που αποσκοπεί να κεντρίσει κυρίως την αίσθηση της ακοής μας και γενικότερα τις αισθήσεις μας γιατί ως γνωστόν οι αισθήσεις ενεργοποιούνται στο σκοτάδι.

Η τυφλόμυγα και η Βαρβάρα Δουμανίδου εκμεταλλονται την αίσθηση της ακοής μας και την τοποθετούν ως ουσιαστικό πρωταγωνιστή. Οι άνθρωποι στο σκοτάδι είναι προσεχτικοί με πολλαπλές αντιδράσεις, και η σκηνοθέτρια το κατανοεί και προσπαθεί να δώσει στο σκότος μια μορφή (μέσω κειμένου και ήχων) για να πιαστεί ο θεατής. Οι λέξεις και το σκότος διαγράφουν και ορίζουν το σύνολο, σε μια ιστορία αφήγησης που περιλαμβάνει τα άπαντα. Από τη γενέθλια ημέρα μας στον παράδεισο, μέχρι την βιαιότητα και την γελοία επαναληπτικότητα που μας χαρακτηρίζει ως γένος που νοεί και κατανοεί. Η δομή του κειμένου που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί, βασίζεται περισσότερο στη χριστιανική θεωρία με πολλαπλούς στοχασμούς για τη διαιώνισή μας όπως παράδεισος και πτώση και τις πρακτικές μας όπως; έρωτας, γέννηση, βία, φόνος και λιγότερο σε μια καθαρή φιλοσοφική θεώρηση της καταγωγής. Η perfomance κυρίως υπαρξιακής δομής και φιλοδοξίας με τη συχνή χρήση αντωνυμιών βαραίνει το κείμενο και εμποδίζει τη ροή των νοημάτων και της λυρικότητας καθώς και η όχι πάντα ευάκουστη άρθρωση των ηθοποιών.

Συνολικά πρόκειται για ένα τολμηρό εγχείρημα που λίγοι θα ακολουθήσουν. Η διαδικασία του σκοταδιού δεν είναι η προσφιλέστερη στη θεατρική πράξη και πυροδοτεί το φόβο παρά μια ψυχαγωγία. Ωστόσο όσοι το παρακολουθήσουν θα κατανοήσουν την αγωνιώδη δράση και έκφραση ενός νεαρού και πολλά υποσχόμενου θιάσου, αναφορικά με την καταγωγή και την εξέλιξή μας και σίγουρα θα δοκιμαστούν τα όριά τους.Ένα διάχυτο σκότος μεσυντροφιά την καλύτερη των εφευρέσεων μας –το λόγο- είναι σίγουρα μια αφορμή συσπείρωσης και δημιουργικής μύησης στα ανθρώπινα.Τολμήστε όπως τόλμησαν !

Η Τυφλόμυγα είναι ένα έργο που πραγματοποιείται στο απόλυτο σκοτάδι. Οι ηθοποιοί παίζουν χωρίς καμιά τεχνική υποστήριξη.Για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του έργου και την απόλυτη ασφάλεια των θεατών η τεχνική ομάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη με κυάλια νυχτερινής όρασης και φακούς. Επίσης, δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων, κάμερας ή φωτογραφικής μηχανής.


Λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου project θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως άνθρωποι με επιληπτικά προβλήματα και καρδιακά νοσήματα θα ήταν φρόνιμο να μη παρακολουθήσουν την παράσταση.



Πηγή: 
και

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Τα μικρά παιδιά




Τα μικρά παιδιά, τα μικρά παιδιά
που κρατούνε στο χέρι τους
σαν το μύλο το χάρτινο
τις ελπίδες μας

Τα μικρά παιδιά, τα μικρά παιδιά
που μπερδεύουν τα λόγια τους
που μιλούν με νοήματα
στα παιχνίδια τους

Μες σε κήπους και χώματα
με λουλούδια ή λάσπη
έναν κόσμο ζουν τα μικρά
τον πιο όμορφο

Τα μικρά παιδιά τα μικρά παιδιά
που κρατούνε στο χέρι τους
σαν το μύλο το χάρτινο
τις ελπίδες μας

Ένα φύλλο ή μια μέλισσα
ένα τόπι ή μια βέργα
γίνουνται αυτοκίνητα χαρά
κόσμου ζωή

Τα μικρά παιδιά τα μικρά παιδιά
που κρατούνε στο χέρι τους
σαν το μύλο το χάρτινο
τις ελπίδες μας

Δυο κουτιά σπίρτα γίνηκαν
ο σταθμός και τα τρένα
που μπορούνε να φτάσουνε
ως την άκρη της γης

Τα μικρά παιδιά, τα μικρά παιδιά
που κρατούνε στο χέρι τους
σαν το μύλο το χάρτινο
τις ελπίδες μας



1967-Αρλέτα
Τα μικρά παιδιά
Στίχοι,Μουσική: Aρλέτα

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

18 κανόνες συμπεριφοράς σε άτομα με αναπηρία



 Το παρακάτω κείμενο περιέχει δεκαοκτώ κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία.Αν και ένας στους δέκα ανθρώπους έχει κάποιου είδους αναπηρία, οι άνθρωποι συνήθως νιώθουν αμηχανία όταν συναντούν ένα τέτοιο άτομο.Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης,   ανταποκρινόμενη στο αίτημα της έδρας της UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προχώρησε στην έκδοση αυτού του σύντομου οδηγού στην ελληνική γλώσσα.

1. Αν κρίνετε ότι υπάρχει ανάγκη να βοηθήσετε ένα άτομο με αναπηρία, ρωτήστε τον/την ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε.

2. Όταν συστήνεστε σε ένα άτομο με τεχνητό ή ακρωτηριασμένο χέρι, μην αποφεύγετε να του δώσετε το χέρι σας. Δώστε το αριστερό σας χέρι ή αγγίξτε τον/την με μια φιλική χειρονομία.

3. Μιλήστε απευθείας στο άτομο με αναπηρία παρά μέσω γονέα, συνεργάτη, συνοδού ή διερμηνέα.

4. Μιλήστε φυσιολογικά, χρησιμοποιώντας κοινές εκφράσεις όπως «τα λέμε», «πρέπει να προλάβω», «θα έχεις νέα μου σύντομα» ανεξάρτητα από την αναπηρία που έχει το άτομο αυτό. Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε λάθος λέξεις.

5. Αν μιλάτε για λίγο με άτομο σε αναπηρικό καρότσι προσπαθήστε να χαμηλώσετε στο ύψος του, ώστε να αποκτήσετε οπτική επαφή.

6. Επικεντρώστε την προσοχή σας σε άτομο με προβλήματα ομιλίας. Αν δεν καταλαβαίνετε τι λέει το άτομο αυτό, ζητήστε του/της να το επαναλάβει. Μην προσποιείστε ότι καταλάβατε.

7. Μιλάτε αργά και καθαρά σε ένα άτομο με προβλήματα ακοής. Μη φωνάζετε και μη μιλάτε μέσα στο αυτί του/της. Οι εκφράσεις του προσώπου σας και οι κινήσεις των χειλιών σας βοηθάνε το άτομο με προβλήματα ακοής να σας καταλάβει. Αν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι ότι σας κατάλαβε, σημειώστε ό,τι θέλετε να πείτε.


8. Όταν χαιρετάτε ένα τυφλό άτομο ή άτομο με μειωμένη όραση, πείτε του/ της το όνομά σας. Αν του/της προσφέρετε βοήθεια στο περπάτημα, αφήστε τον/την να ακουμπήσει στο βραχίωνα σας.

9. Άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης μπορούν να επικοινωνήσουν επίσης και μέσω της αίσθησης της αφής. Αν συναντήσετε ένα τέτοιο άτομο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του σχηματίζοντας κεφαλαία γράμματα στην παλάμη του/της.

10.Αν δεν έχετε οικειότητα με ένα άτομο με αναπηρία αποφύγετε να τον/ την ρωτήσετε για την αναπηρία του/της ή τις αιτίες της.

11.Να είστε διακριτικός και υπομονετικός, ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να κάνει κάτι.


12. Μην επαινείτε υπερβολικά ένα άτομο με αναπηρία που εκτελεί φυσιολογικές καθημερινές εργασίες.

13.Ενώ περιμένετε στη γραμμή, παραχωρήστε τη θέση σας σε ένα άτομο με αναπηρία ή μεσολαβήστε ώστε το άτομο αυτό να προχωρήσει μπροστά στη σειρά και μην στέκεστε ακριβώς μπροστά του σε πολύ κοντινή απόσταση.

14.Όταν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφοράς προσφέρετε τη θέση σας στο άτομο με αναπηρία. Βοηθήστε το να επιβιβαστεί ή να αποβιβαστεί από το λεωφορείο, το τραμ ή το αεροπλάνο, αφού πρώτα ρωτήσετε με ποιόν τρόπο
μπορείτε να βοηθήσετε καλύτερα.


15.Μην αγγίζετε τα ορθοπεδικά βοηθήματα (πατερίτσες, μπαστούνι, αναπηρικό καροτσάκι), παρά μόνο αν σας έχει ζητηθεί. Μη στηρίζεστε σε αναπηρικό καρότσι, είναι μέρος του προσωπικού χώρου του ατόμου που το χρησιμοποιεί. Όταν συνοδεύετε άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο, μη κρεμάτε στο αμαξίδιο του/της την τσάντα σας ή σακούλες με ψώνια προκειμένου να ελαφρώσετε τα
χέρια σας. Το αναπηρικό αμαξίδιο και τα λοιπά τεχνικά βοηθήματα θεωρούνται ως «προέκταση του σώματος» του ατόμου με αναπηρία και αντικαθιστούν τη λειτουργία των μελών του σώματος που δεν λειτουργούν.

16.Μη χαϊδεύετε ένα σκύλο-βοηθό ατόμου με αναπηρία ενόσω «εργάζεται». Ζητήστε άδεια από τον ιδιοκτήτη.

17.Προσέξτε τους οδηγούς αυτοκινήτων που φέρουν το αναπηρικό σήμα. Όταν βλέπετε ένα αυτοκίνητο που φέρει το αυτοκόλλητο με την αναπηρική καρέκλα στο μπροστινό ή πίσω τζάμι, αυξήστε την απόσταση, χαμηλώστε ταχύτητα και να είστε πιο προσεκτικοί. Θυμηθείτε ότι ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να αργεί να εκτελέσει μερικές ενέργειες. Μην παρκάρετε σε μέρη που είναι καθορισμένα με τα σήματα πρόσβασης αναπηρικού καροτσιού και μπροστά σε ράμπες πρόσβασης σε πεζοδρόμια ή σε καταστήματα.

18.Μη δείχνετε οίκτο σε άτομα με αναπηρία. Συμπεριφερθείτε τους σαν ίσους, γιατί αυτό είναι. Όταν συνοδεύετε ένα παιδί που λόγω αθώας περιέργειας ρωτήσει για τον άνθρωπο με αναπηρία που τυγχάνει να είναι δίπλα σας, εξηγείστε του όσο πιο απλά μπορείτε ό,τι γνωρίζετε για το συγκεκριμένο είδος αναπηρίας. Μην αποτρέπετε το παιδί από το να κοιτάζει τον άνθρωπο με αναπηρία ή να σας ρωτήσει σχετικά.

Αν θέλετενα κάνετε περισσότερα...Όποτε μπορείτε, προσπαθήστε να συμβάλλετε
στην προώθηση της ισότητας για τα άτομα με αναπηρία. Ελπίζουμε το παραπάνω κείμενο κανόνων συμπεριφοράς να αποτελέσει ένα καλό σημείο εκκίνησης. 



Ένας εμβληματικός σκηνοθέτης έφυγε

  Στο θάνατο του David Lynch, τα όνειρα που μας χάρισε επιστρέφουν σε εκείνη τη μυστηριώδη πηγή όπου γεννήθηκαν. Ήταν ένας σκηνοθέτης που τό...