Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ρίχτο Ηλία, Ηλία ρίχτο




Το Όλα είναι δρόμος είναι ελληνική σπονδυλωτή δραματική ταινία του 1998, σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη.Το σενάριο το έγραψε ο σκηνοθέτης σε συνεργασία με τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη. Πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Καταλειφός - Χαρώνειο νόμισμα , Θανάσης Βέγγος - Η τελευταία νανόχηνα και Γιώργος Αρμένης - Βιετνάμ .

Το σκυλάδικο που έγιναν τα γυρίσματα του Βιετνάμ λεγόταν «Ζυγός» και βρισκόταν στην οδό Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης.Τα τραγούδια τα τραγούδησαν οι Πέτρος Καλέσης, Νάνσυ Παπά, Ανέστης Συμεωνίδης, Ρένα Βιολάντη, Σπύρος Δημητρίου και η Μαίρη Μαράντη στο θρυλικό θα πάρω φόρα , ενώ το μαγαζί που γκρεμίστηκε γυρίστηκε στο χωριό άνω Αποστολή Κιλκίς.

Για να γυριστεί η τελευταία σκηνή ενώ δεν κάπνιζε και δεν καπνίζει είχε τα μάρλμπορο για να μαστουρώνει και επισκέφθηκε πολλά σκυλάδικα για να δει τη νύχτα επίσης έμεινε άυπνος δύο ημέρες, για να μπορέσει να μπει στο ρόλο και να φανεί η κούραση στα μάτια και το πρόσωπο του.

Ύστερα από πέντε πρόβες ήρθε η ώρα της μαγνητοσκόπησης, η οποία έπρεπε να γίνει μόνο μια φορά.

Ο Γιώργος Αρμένης που ερμήνευσε τον ρόλο του Μάκη Τσετσένογλου κέρδισε το βραβείο του α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης το 1998 και ακόμα και σήμερα η ατάκα «ρίχτο Ηλία, Ηλία ρίχτο» έχει μείνει στην ιστορία ...




The Longing

                   9 χρόνια κλείνει αυτό το ιστολόγιο και όταν το ξεκίνησα ήθελα να εκφράσω προσωπική αποτύπωση συναισθημάτων, παρουσιάσεις ...